Kørekort til personbil

Du kan starte med at tage kørekort tre måneder før du fylder 17 år og du kan tidligst aflægge din teoriprøve én måned før du fylder 17 år og den praktiske prøve dén dag du fylder 17 år.

indtil du fylder 18 må du køre i Danmark med en ledsager der opfylder krav om alder på min. 30 år, har haft førerret i de sidste 10 år og være i besiddelse af et gyldigt kørekort, ikke være frakendt kørekortet indenfor de sidste 10 år og til enhver tid være i stand til føre køretøjet i henhold til færdselslovens almindelige regler

Vores muligheder er fleksible i forhold til dit behov. Du kan følge et almindeligt hold (ca. 3mdr.). Der køres løbende 3 forskellige hold.
et hold hver mandag, et hver onsdag og et hver torsdag. Holdende starter med ca. 3-4 ugers mellemrum.
Du kommer på samme ugedag hver gang i 10 uger.
Vi har stor erfaring i afvikling af teorihold/kørekort og er derfor meget realistiske i vores planlægning. Derfor vil det være svært at overholde reglerne, hvis der bliver afviklet teori flere gange i ugen, da du skal nå at køre mellem hver teorigang, og din kørelærer skal kunne nå at køre med samtlige elever fra samme hold indenfor samme periode.

Hos Riis Køreskole er der frihed til at vælge den løsning, du mener, passer dig bedst! Vores muligheder er fleksible i forhold til dit behov.
Vi afholder ekstra teori med evaluerende prøver hver tirsdag kl. 16. Dette koster ikke ekstra for dig der er i køreskolen.

Vores teorihold til personbil foregår som holdundervisning, hvor du møder hver mandag, onsdag eller torsdag afhængig af dit hold.

Kørelektionerne afvikles normalt indenfor tidsrummet man-fre kl. 8-17 (kørsel i mørke undtaget). Du skal forvente at køre på forskellige tidspunkter fra gang til gang. Har du særlige ønsker vedr. tidspunkter for kørelektioner, kan dette evt imødekommes mod merbetaling.

Pakkepris

Hvis du vælger pakkepris får du minimumspakken på kørekortbekendtgørelsens fastsætte regler herom.
Denne løsning er til dig der bedre kan gennemskue dine egne køreevner og mener, at minimumspakken er nok. BEMÆRK at vores pris her er INKLUSIV leje af bilen til 1. praktiske prøve. Skulle der komme ekstra kørelektioner, afregnes de på almindelig vis, altså pr. stk.
Pakkepris til personbil

 • Ubegrænset teori 1 år.
 • 4 lektioner på manøvrebane.
 • 16 lektioner på vej.
 • 4 lektioner køreteknisk kursus.
 • 1 lektion til praktisk prøve.

Vejl. pris 17.500,- inkl. moms (prisen gælder på tilmelding til holdstart efter 1/11-22 og dækker lovpakken inkl. 1. praktiske prøve.)
Ekstra lektioner: 650,- inkl. moms pr. stk. (pr.10/3-22. grundet nye vilkår og priser for overførsler via Mobilepay Erhverv).

Pakkepris med automatgear (måske en billigere og lettere løsning)

På hvert holdstart til personbil, tilbyder vi 6 pladser til automatgear (kode78). Denne løsning kan være en fordel for de der har svært ved at skulle betjene gear og kobling, udover alt det andet der skal holdes styr på samtidig. Fordelen ved denne løsning er at du kan holde fokus på trafikken og få fuld kontrol over det. Når det er blevet automatiseret, kan det være lettere at lægge elementet omkring kobling og gear betjening indover. Det vil i en del tilfælde kunne spare nogle ekstra køretimer i det totale kørekort forløb

Kørekort til personbil kategori B med automatgear. Den samlede pakkepris for kørekortet er billigere end personbil med manuel gear. Din undervisning indeholder:

 • Ubegrænset teori
 • 4 lektioner på manøvrebane (manuel gear, evt aut.gear)
 • 16 lektioner på vej (aut.gear)
 • 4 lektioner køreteknisk kursus (aut. gear)
 • 1 lektion til praktisk prøve (aut. gear)
 • Hvis du vælger at tage en praktisk prøve med manuel gear efterfølgende, får du 2 ekstra kørelektioner med manuel gear, samt leje af skolevogn med manuel gear til praktisk prøve for kun 2000,-.

Vejl. pris 17.500,- inkl. moms, og dækker lovpakken inkl. 1. praktiske prøve.)
Ekstra lektioner: 650,- inkl. moms pr. stk.

Mere information under forretningsbetingelserne.

Hvad du skal igennem til personbil?

 • Teori 29 lektioner.
 • Lukket øvelsesplads 04 lektioner.
 • Kørsel på vej 16 lektioner*.
 • Køreteknisk anlæg 4 lektioner.

*Dette er et minimumsantal lektioner for at få sit kørekort, men der vil være mulighed og ofte behov for ekstra lektioner.

Du skal starte i teorilokalet, og efter en 4-6 teori lektioner skal du på lukket øvelsesplads som foregår i Skive. Herefter starter du med de egentlige praktiske lektioner (kørsel på vej). Først i slutningen af forløbet skal du på køreteknisk anlæg.

Teoriprøven kan aflægges når du har haft alle teorilektioner og har kørt 14 af de i alt 16 obligatoriske lektioner,og først 1 måned før du fylder 17 år.

Køreprøven kan aflægges efter bestået teoriprøve, og du har gennemført alle lektioner på vej og på køreteknisk anlæg tilfredsstillende, og først den dag du fylder 17 år.
Alderskravet er 17 år for at få udstedt et kørekort til personbil.
Herunder kan du se hvilke typer af køretøjer du må køre på dit B. kørekort:

Personbil med højst 8 siddepladser foruden førerens plads og en tilladt totalvægt på ikke over 3.500 kg.
Varebil med en tilladt totalvægt på ikke over 3.500 kg.
Person- eller varebil med tilkoblet påhængskøretøj med en tilladt totalvægt på ikke over 750 kg.
Person- eller varebil med tilkoblet påhængskøretøj med en tilladt totalvægt på over 750 kg, hvis vogntogets samlede tilladte totalvægt ikke overstiger 3.500 kg. Ved fastsættelsen af påhængskøretøjets tilladte totalvægt anvendes enten påhængskøretøjets registrerede totalvægt eller den eventuelt lavere fastsatte totalvægt i bilens registreringsgrundlag.
Trehjulet motorcykel (kabinescooter).
Traktor/motorredskab.
Registreringspligtig knallert.

Hvad du skal igennem ved generhvervelse?

Der kræves ikke undervisning i forbindelse med generhvervelse, men er ofte nødvendigt i mindre omfang for at kunne bestå prøverne første gang.
Er der spiritus indblandet kræves der ANT kursus.

Dog skal man ved "særlig køreundervisning", modtage 8 lektioner i teori og 8 lektioner i kørsel inden teoriprøven kan aflægges.

Køreskolens lektionsplan til personbil

 

PERSONBIL PAKKEPRIS

 • Ubegrænset teori
 • 4 lektioner på manøvrebane
 • 16 lektioner på vej
 • 4 lektioner køreteknisk kursus
 • 1 lektion til praktisk prøve
 • Login til Drive4you.dk
PAKKEPRIS PR. 1/11-22 DKK 17.500,-

Personbil kørekort

Personbil kørekort

Personbil kørekort Skive